Omgeving

5/5

Gîte L’oiseau en liberté ligt in het centraal-westelijke deel van Frankrijk in het charmante dorpje Chateau Chervix. De gîte ligt op slechts 30 minuten rijden van de stad Limoges, tussen de heuvels van de Limousine en midden in een bosrijke omgeving. Het is een rustige streek waar weinig toeristen te vinden zijn. Een ideale uitvalsbasis voor een ontspannen verblijf in authentiek Frankrijk.

In Chateau Chervix vindt u de ideale combinatie tussen rust, natuur en ruimte. Wandelaars, fietsers, maar ook vogelliefhebbers halen hun hart op en genieten met volle teugen op deze ideale plaats in het departement de Haute Vienne. In de buurt vindt u onder andere pittoreske dorpjes en een heerlijk zwemmeertje. 

Om boodschappen te doen ga je naar Limoges, met de auto is dit 35 minuten rijden. Of u gaat naar St. Yrieix la Perche of naar Magnac Bourg, beide op slechts 20 minuten rijden. Hier kunt u ook goede restaurants vinden voor als u geen zin heeft om te koken.

Wat te doen in de omgeving?

Bezoek de toren van Chateau-Chervix
Dit is de oude middeleeuwse toren welke ooit dienst deed als kerker.

Zwem in het meer van Chateau-Chervix
Dit meer vind je op slechts 12 km afstand.

Bezoek een aantal steden en dorpjes
Zoals Limoges, Brive of het middeleeuwse stadje Turenne of het sprookjesachtige dorp Collonges La Rouge.

Ontdek de zes ‘mooiste plaatsjes van Frankrijk’
Deze plaatsen zijn verkozen tot mooiste plaatsjes van Frankrijk en liggen in deze streek. Slenter door hun pittoreske straatjes, rust uit in de schaduw van de honderdjarige bomen en geniet van het dorpsleven op een terrasje.

Bekijk het kasteel Chateau de Pompadour
Ontdek de historie en de schitterende tuinen van dit kasteel op slechts 40 km afstand. Tevens vindt u hier de grootste hippodroom van Frankrijk.

Ga samen golfen
Waarom? Omdat de Limousine een echte golfbestemming is. Deze plek staat ook wel bekend om de bijzondere locaties van zijn golfbanen.

Bezoek een porseleinfabriek
De omgeving van Limoges staat nu eenmaal bekend om de porselein!

Ga naar het Centre de la Mémoire in Oradour-sur-Glane
Hier kunt u in werkelijkheid zien wat er op 10 juni 1944 is gebeurd.

Ontdek de brocante markten en warenmarkten
In de omgeving

Maak een ‘lekkere’ rondrit: de Ciderroute
Deze route gaat langs dorpjes waar de lekkerste lekkernijen van het land worden gemaakt. Boeren laten je proeven van hun appels, honing en natuurlijk hun cider. Vanaf de N13 en de N175 is de Ciderroute makkelijk te bereiken.tore